56 de tinere. Proxenetii au reusit sa le ademeneasca pe tinere in strainatate cu banalul sablon "locuri de munca bine platite". Naive, dar si din dorinta de a nu mai sta la mana parintilor sau a diversilor prieteni, zeci de fete din Arges, Brasov,
56 de tinere. Proxenetii au reusit sa le ademeneasca pe tinere in strainatate cu banalul sablon "locuri de munca bine platite". Naive, dar si din dorinta de a nu mai sta la mana parintilor sau a diversilor prieteni, zeci de fete din Arges, Brasov, Constanta, zona Moldovei si chiar din Republica Moldova s-au dat pe mana infractorilor. Proxenetii, inruditi intre ei, se ocupau de tot: de la procurarea actelor necesare pentru trecerea granitei, transport, cazare si pana la colectarea banilor. Primul "lot" de tinere a plecat la inceputul anului 2002. Imediat ce ajungeau la destinatie, in cluburi din mai multe orase din Spania, "domnisoarele" ramaneau fara pasapoarte si erau cazate in camarute in care se afla doar un pat. Era primul semn ca serviciul oferit de binevoitori nu semana cu oferta facuta in tara. Amenintate cu bataia, si de multe ori chiar cu moartea, fetele erau obligate sa satisfaca poftele animalice ale clientilor care scoteau multi bani din buzunare pentru a se distra cateva ore. La sfarsitul fiecarei zile banii erau dati traficantilor. in total, in peste doi ani, 56 de tinere au bagat in buzunarele membrilor retelei de proxeneti peste un milion de euro.

Traficantii au investit banii in aur si masini

Politistii au intrat pe fir la finele lui 2004, dupa ce au aflat, prin intermediari, de aceasta afacere banoasa. Declaratiile date de o parte din fete au dus la identificarea a 31 de persoane suspectate ca au participat la traficarea tinerelor. Cinci dintre ele au fost deja arestate, restul fiind date in urmarire generala. Acasa la traficanti politistii au gasit bijuterii, masini de lux si mari sume de bani in euro. Toate acestea au fost confiscate, iar pe casele proxenetilor, care risca sa petreaca pana la 15 ani dupa gratii, s-a pus sechestru asigurator.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.