Despre "DIP" - asa cum i se mai zice in cercurile politice - s-au spus multe de-a lungul vremii. "Sursele" dau ca sigura o avere de 200 milioane $ adunata de cel mai bogat ministru din fostul guvern Nastase. insa cum "sursele" nu pot si proba cele af
Despre "DIP" - asa cum i se mai zice in cercurile politice - s-au spus multe de-a lungul vremii. "Sursele" dau ca sigura o avere de 200 milioane $ adunata de cel mai bogat ministru din fostul guvern Nastase. insa cum "sursele" nu pot si proba cele afirmate, totul ramane la nivelul de poveste de tranzitie. Acum, magistratii vor avea ocazia sa-si demonstreze independenta. Trag nadejde ca audierea lui Dan Ioan Popescu nu e doar o sicana politica si ca vor fi si altii care vor lua drumul instantei supreme... Nu de alta, dar si A.D.A. are imbogatitii ei, nu numai PSD. Ca doar si-au cam impartit frateste puterea in ultimii 15 ani... si ar putea incepe, de exemplu, cu Adriean Videanu, care pe vremea cand era vicepremier avusese nastrusnica idee sa controleze averile a 22 de milioane de romani!
Vom avea ocazia, de asemenea, sa vedem si cat este de serioasa investigatia in cazul DIP. E posibil ca aceasta poveste sa insemne doar cateva titluri de ziar fiind, apoi, ingropata in zeci si zeci de termene pana la uitare, dupa modelul proceselor in care au fost implicati mai-mari ai zilei. Sunt convins ca nu numai opinia publica va fi cu ochii pe acest caz, ci si Uniunea Europeana. E un examen important pentru Romania. Daca va fi nevoie de alti 15 ani pentru ca un demnitar sa fie gasit in neregula, inseamna ca nu mai avem nici o sansa! Sau inseamna ca ne-au condus numai oameni cinstiti, corecti si integri... Dumneavoastra ce credeti?


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.