Cotidianul francez L'Equipe a anuntat, marti, ca Armstrong, invingator de sapte ori consecutiv al Turului Frantei, a utilizat EPO in timpul primei victorii in competitia franceza, in 1999. sase esantioane de urina ale rutierului american, prelevate i
Cotidianul francez L'Equipe a anuntat, marti, ca Armstrong, invingator de sapte ori consecutiv al Turului Frantei, a utilizat EPO in timpul primei victorii in competitia franceza, in 1999. sase esantioane de urina ale rutierului american, prelevate in 1999 si analizate in 2004, in cadrul unor teste stiintifice, au relevat prezenta EPO. Thibault de Montbrial, avocatul firmei americane de asigurari SCA Promotions, a precizat ca aceste informatii vor constitui probe in cadrul dosarului pe care compania SCA il intocmeste in vederea rezolvarii litigiului cu rutierul american.
Motivul litigiului il constituie refuzul firmei de asigurari de a-i plati sportivului o prima de 5 milioane de dolari, care i-a fost promisa in cazul in care Armstrong ar fi reusit sa castige de patru ori consecutiv Turul Frantei, incepand cu anul 2001. Contra unei prime de asigurare de 400.000 de dolari, contractul prevedea ca SCA sa-i plateasca rutierului un total de 9,5 milioane de dolari in caz de victorie in editiile din 2001, 2002, 2003 si 2004 ale Marii Bucle. Firma texana si-a onorat angajamentul dupa victoriile din 2001, 2002 si 2003, platindu-i sportivului 4,5 milioane de dolari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.