de care beneficiaza studentul respectiv. "Studentul de la tara" are insa obligatia ca dupa terminarea studiilor sa profeseze in mediul rural in specialitatea in care s-a pregatit o perioada cel putin egala cu cea in care a beneficiat de bursa. Altfel
de care beneficiaza studentul respectiv. "Studentul de la tara" are insa obligatia ca dupa terminarea studiilor sa profeseze in mediul rural in specialitatea in care s-a pregatit o perioada cel putin egala cu cea in care a beneficiat de bursa. Altfel este obligat sa restituie banii. Ministerul Educatiei si Cercetarii a luat aceasta masura pentru a stimula absolventii de liceu sa urmeze o facultate (in prezent numarul acestora este de doar 2% din totalul studentilor) si sa formeze un rezervor de cadre calificate pentru mediul rural.
Efortul bugetar se ridica la circa 4,5 miliarde lei vechi pentru cei peste 13.000 de studenti care vor beneficia de o astfel de bursa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.