carora le-a "vanat" casele, pe care apoi le-a vandut. Unii dintre infractori au fost arestati, altii sunt cercetati in libertate, iar "creierul" filierei, un fost jandarm, este cautat in toata tara. Initiatorul mega-afacerii a fost Ioan Nicolescu
carora le-a "vanat" casele, pe care apoi le-a vandut. Unii dintre infractori au fost arestati, altii sunt cercetati in libertate, iar "creierul" filierei, un fost jandarm, este cautat in toata tara.
Initiatorul mega-afacerii a fost Ioan Nicolescu (foto), un capitan de la Jandarmerie, care in 1991 s-a saturat sa mai imbrace haina militara si s-a cerut la vatra. De atunci, barbatul care acum are 50 de ani, o sotie si patru copii, a devenit "om de afaceri". Ca un profesionist, Nicolescu s-a inconjurat numai de lume buna si influenta: fosti colegi din MAI, avocati, judecatori sau grefieri, pe care i-a inregimentat sub comanda sa. impreuna au format "Reteaua MAI", asa cum anchetatorii care se ocupa de caz au botezat gruparea fostului ofiter, si au pornit la vanatoare de vile nationalizate, nerevendicate de proprietari, dar plasate in zona centrala a Bucurestiului.
Ofiterul escroc lucra intotdeauna dupa acelasi tipar. Batea la usa celui care locuia cu chirie in casa pe care punea ochii si ii baga sub nas o chitanta de mana cu valoare, chipurile, de act de vanzare cumparare intocmita intre tatal sau si proprietarul respectivului imobil. Cum partile care parafasera chiar si cu zeci de ani in urma asa-zisa intelegere nu mai erau demult printre cei vii, Nicolescu declansa un proces in care rotitele din angrenajul sau - oamenii din filiera - isi faceau pe deplin treaba si ii dadeau castig de cauza.
Doar in baza acelui colt de hartie scris de cine stie cine si a catorva martori care declarau orice sub juramant, fostul jandarm devenea proprietar al unor case pe care nu le vazuse decat din strada, case care intrau rapid in circuit. Chiriasul era aruncat astfel in strada, iar casa vanduta de mai multe ori pentru a se pierde urma adevaratului proprietar. Doua dintre imobilele care i-au cazut in mana fostului capitan sunt vilele situate pe strazile Sperantei 42 si Beller 11 din Capitala, unde acum fiinteaza o firma privata de constructii si, respectiv, un luxos bar - restaurant.
intr-un tarziu, cineva de la Primaria Capitalei a sesizat anumite nereguli si i-a anuntat pe politistii de la Crima Organizata care au intrat pe firul afacerii. sase dintre membrii "Gruparii MAI" au cazut, nu insa si seful ei, fostul capitan Ioan Nicolescu. Pe fostul ofiter de la Jandarmerie, condamnat la 12 ani de inchisoare pentru inselaciune, il cauta acum politia din toata tara. Alti indivizi suspectati ca au facut parte din "Gruparea MAI" condusa de el, dar si ca au fost membrii unei alte filiere formate numai din tigani din judetul Dambovita - mafioti care apelau insa la aceleasi surse din Justitie pentru a pune mana pe case - sunt cercetati de politistii de la Crima Organizata.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.