Finalul lunii iulie 2005 gaseste societatile de investitii financiare (SIF) cu un total active nete de peste 3,927 miliarde de lei (RON) ceea ce reprezinta o crestere cu 2,37% fata de luna anterioara, sau 23,3% fata de luna decembrie a anului trecut.
Finalul lunii iulie 2005 gaseste societatile de investitii financiare (SIF) cu un total active nete de peste 3,927 miliarde de lei (RON) ceea ce reprezinta o crestere cu 2,37% fata de luna anterioara, sau 23,3% fata de luna decembrie a anului trecut. In termeni euro, 31 iulie inseamna peste 1,114 miliarde euro, adica o crestere fata de finele anului trecut cu peste 38 de procente. Nivelul de capitalizare per total SIF atins la finele lunii iulie a fost de peste 4,070 miliarde lei fiind cu 3,6% mai mare decat activele nete cumulate. Se observa ca SIF Oltenia nu a reusit o capitalizare superioara a activului net, iar actiunile sale s-au tranzactionat cu discount (-12,4%), actiunile celorlalte societati fiind tranzactionate cu prime cuprinse intre 10,5% pentru SIF Transilvania si 20,4% in cazul SIF Banat Crisana. Majorarea recenta a pragului de detinere de la 0,1% la 1,0 % se pare ca a oferit actiunilor celor cinci SIF-uri un nivel sporit de atractivitate, fapt care s-a putut remarca, de altfel, in tranzactiile efectuate pe piata bursiera la inceputul lunii august.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.