Sedinta bursiera de ieri a marcat o noua zi de activitate redusa, in care au lipsit evenimentele de spectacol.
Au fost tranzactii mai putine, cu volume mai mici si la preturi asemanatoare cu cele din sedinta precedenta, chiar ceva mai mici. I

Sedinta bursiera de ieri a marcat o noua zi de activitate redusa, in care au lipsit evenimentele de spectacol.
Au fost tranzactii mai putine, cu volume mai mici si la preturi asemanatoare cu cele din sedinta precedenta, chiar ceva mai mici. Indicii au inchis sedinta la variatii negative si de mica amploare, dupa o scadere usoara in prima parte urmata de o insesizabila revenire si de stagnare. Valoarea tranzactionata a depasit 20 de milioane de lei, insa mai mult de 5 milioane de lei au fost tranzactii deal.
La Bursa de Valori Bucuresti au fost tranzactionate, ieri, peste 37 milioane actiuni, valoarea totala a celor 3.398 tranzactii ridicandu-se la putin peste 20 milioane lei. Indicele BET a inregistrat o scadere cu 0,50 la suta, iar indicele BET-C a pierdut 0,27 la suta. Segmentul SIF-urilor s-a depreciat, la randul sau, cu 0,13 la suta.
La categoria I, cele mai lichide titluri tranzactionate pe BVB au fost cele ale Petrom si ale Societatilor de Investitii Financiare. Tranzactiile SNP, intr-un volum de 10.096.500 actiuni, s-au ridicat la o valoare totala de 4,5 milioane lei, la un pret de inchidere de 0,445 lei pe actiune, in scadere cu 1,11 la suta. Actiunile SIF Moldova au fost tranzactionate la o valoare totala de 1,7 milioane lei, la o cotatie de 1,410 lei pe actiune, in scadere cu 0,70 la suta. Cele 883.500 de actiuni SIF Oltenia au realizat un rulaj total de 1,4 milioane lei, pretul de inchidere stabilindu-se la 1,650 lei pe actiune, in scadere cu 0,60 la suta.
La categoria a II-a, cele mai tranzactionate actiuni au fost cele ale Flamingo International Bucuresti. Actiunile Flamingo s-au tranzactionat intr-un volum de 292.500 titluri, cu o valoare totala de 718.450 lei. Cursul acestui emitent a fost stabilit la pretul de 2,450 lei pe actiune, acelasi ca in sedinta precedenta.

Biofarm, cel mai tranzactionat emitent pe Rasdaq

Sedinta ceva mai lichida, ieri, pe piata Rasdaq, fiind tranzactionate si actiunile din segmentul XMBS. La prima categorie s-a mentinut Socep Constanta ca fiind cel mai tranzactionat emitent, cu un volum valoric de 86.000 de lei.
Cursul a continuat sa scada, ajungand la 0,2250 lei pe actiune, in depreciere cu 4,3 la suta.
Rompetrol Vega a avut cea mai buna evolutie de la prima categorie, de altfel singura crestere, de 4,6 la suta la un curs de 0,0680 lei pe actiune. Biofarm Bucuresti a ramas si ieri cel mai tranzactionat emitent al sedintei, cu un rulaj de peste 367.000 de lei. Cursul a mai urcat ceva fata de sedinta anterioara, insa tunelul 0,3400-0,3500 lei pe actiune nu a fost parasit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.