Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), Florin Pogonaru, crede ca majorarea TVA la 22 % va deveni o certitudine incepand cu 1 ianuarie 2006. Presedintele AOAR spune insa ca o astfel de masura ar fi trebuit dezbatuta impreuna cu reprezent
Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), Florin Pogonaru, crede ca majorarea TVA la 22 % va deveni o certitudine incepand cu 1 ianuarie 2006. Presedintele AOAR spune insa ca o astfel de masura ar fi trebuit dezbatuta impreuna cu reprezentantii mediului de afaceri. "E aproape sigur ca actualul nivel al TVA va mai fi mentinut la 19% doar pana la sfarsitul anului. Majorarea TVA va duce la reducerea consumului si la cresterea inflatiei. Toata lumea cunoaste aceste aspecte. Nu intrebam, insa, daca cresterea TVA reprezinta intr-adevar singura solutie prin care problema resurselor financiare sa fie rezolvata. Nu stim pe baza caror argumenete urmeaza sa fie luata aceasta decizie", a declarat presedintele AOAR. Acesta a evitat sa comenteze posibilitatea reducerii TVA la produsele de baza, motivand ca aceasta propunere reprezinta o "chestiune de ordin politic".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.