Petrom a fost, ieri, cel mai lichid emitent la Bursa de Valori, pentru a doua zi consecutiv, cu o valoare a tranzactiilor de 8,8 milioane de lei, dar a inchis pe scadere, desi a raportat rezultate financiare pozitive. Compania a inregistrat in primel
Petrom a fost, ieri, cel mai lichid emitent la Bursa de Valori, pentru a doua zi consecutiv, cu o valoare a tranzactiilor de 8,8 milioane de lei, dar a inchis pe scadere, desi a raportat rezultate financiare pozitive. Compania a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri in crestere cu 16% si un profit net de aproape sase ori mai ridicat ca in primul semestru din 2004.
"In piata exista zvonuri ca un fond de investitii strain, care detine pachete semnificative la Petrom, vinde actiuni.
Aceasta situatie ar explica faptul ca pretul nu a urcat, desi compania a raportat rezultate financiare bune", a declarat directorul de operatiuni al SSIF Broker, Adrian Ceuca.
El a apreciat ca titlurile Petrom si Rompetrol Rafinare sunt ieftine, avand potential de crestere, spre deosebire de banci, care sunt supraevaluate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.