Guvernul de la Budapesta ia in considerare posibilitatea eliberarii unor documente de identitate speciale pentru etnicii maghiari din tarile vecine, care le-ar putea asigura acestora libera circulatie in Uniunea Europeana. Potrivit cotidianul Nepszab
Guvernul de la Budapesta ia in considerare posibilitatea eliberarii unor documente de identitate speciale pentru etnicii maghiari din tarile vecine, care le-ar putea asigura acestora libera circulatie in Uniunea Europeana. Potrivit cotidianul Nepszabadsag, citat de MTI, initiativa de a le acorda etnicilor maghiari pasapoarte fara a le oferi si cetatenie ungara este inspirata dintr-o masura adoptata de Grecia. Premierul Ferenc Gyurcsany a declarat, marti, ca Guvernul cauta o solutie privind statutul etnicilor maghiari, care "sa fie acceptabila pentru toti cei zece milioane de cetateni ungari si pentru majoritatea etnicilor maghiari si care sa fie compatibila cu legislatia ungara si europeana", precizeaza ziarul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.