Companiile Rolls-Royce si General Electric au semnat un contract de 1,3 miiarde de lire sterline cu Guvernul Statelor Unite privind construirea de motoare pentru o noua generatie de avioane de lupta. Proiectul, care presupune perfectionarea avionului
Companiile Rolls-Royce si General Electric au semnat un contract de 1,3 miiarde de lire sterline cu Guvernul Statelor Unite privind construirea de motoare pentru o noua generatie de avioane de lupta. Proiectul, care presupune perfectionarea avionului F136, va duce aproape la dublarea numarului de angajati de la Rolls-Royce si la innnoirea flotei militare de avioane a Marii Britanii. Ca o parte a proiectului, Rolls-Royce si GE vor dezvolta si produce 14 motoare pentru teste in zbor si la sol. Primul motor va fi testat in 2008, iar livrarile vor incepe din 2012. Pana atunci motoarele vor fi furnizate de compania rivala Pratt & Whitney.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.