Presedintele Camerei Deputatilor este foarte suparat pe deputatii care au convocat o sedinta a Biroului Permanent fara sa-l consulte. Intrunirea a avut loc aseara si a fost convocata special pentru a schimba programul de lucru al Comisiei pentru Regu

Presedintele Camerei Deputatilor este foarte suparat pe deputatii care au convocat o sedinta a Biroului Permanent fara sa-l consulte. Intrunirea a avut loc aseara si a fost convocata special pentru a schimba programul de lucru al Comisiei pentru Regulament. Adrian Nastase are toate motivele sa fie suparat, actiunea deputatilor opozitiei avand ca obiectiv modificarea Regulamentului Camerei pentru ca presedintele acesteia sa fie revocat cat mai repede. Supararea lui Nastase nu vine, insa, din vreo incalcare a legii, ci - afirma el - din cauza ca nu s-a respectat cutuma Camerei Deputatilor, care spune ca numai presedintele convoaca Biroul Permanent.
Decizia de convocare a Biroului la solicitarea unei majoritati a membrilor sai "nu este una care sa dea peste cap Camera Deputatilor, dar un Parlament care se respecta tine cont de propriile sale cutume", a opinat Nastase.
El a declarat ca experienta parlamentara de pana acum nu cunoaste astfel de cazuri, in care Biroul sa fie reunit in afara sesiunii, altfel decat la cerea presedintelui. "In 15 ani, de cand cunosc Parlamentul Romaniei, niciodata nu a fost convocat Biroul Permanent altfel decat prin consultarea presedintelui Camerei. Faptul ca acum se ignora aceasta cutuma este de natura sa creeze o anumita instabilitate", a declarat Adrian Nastase.

Nu renunta

Presedintele Camerei are de gand sa lupte din rasputeri si nici nu se gandeste sa se dea batut. El a declarat, inca de marti, ca nu intentioneaza sa demisioneze din functie, cu atat mai mult cu cat activitatea Parlamentului a fost apreciata de presedintele Basescu. "Eu nu am de ce sa-mi dau demisia. Am fost un presedinte de Camera care si-a facut datoria, a respectat Constitutia, regulamentele si cel mai bun martor al meu este Traian Basescu, care a spus ca Parlamentul si-a facut datoria, ca a fost eficient si performant, ceea ce inseamna ca si presedintele Camerei a fost la inaltime", a spus Nastase. In opinia sa, Regulamentul Camerei are nevoie de modificari, insa cele privind revocarea presedintelui institutiei nu sunt cele mai spectaculoase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.