Noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, urmeaza sa continue strategia fiscala pe care fostul sef al finantelor nu a incheiat-o, iar la sfarsitul lui septembrie sa participe la negocierile cu FMI, in cadrul reuniunii de toamna, au declarat, i
Noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, urmeaza sa continue strategia fiscala pe care fostul sef al finantelor nu a incheiat-o, iar la sfarsitul lui septembrie sa participe la negocierile cu FMI, in cadrul reuniunii de toamna, au declarat, ieri, surse din minister, citate de agentia Rompres.
Daca nu va interveni nici o schimbare, Vladescu va continua pana in 2006 negocierile cu Fondul Monetar International, incepute de fostul ministru Tanasescu, in 2004, si continuate de Ionut Popescu, au precizat sursele citate. Fostul ministru de finante, Ionut Popescu, este asteptat sa se intoarca in tara, din concediu, vineri, 26 august.
Majorarea nivelului Taxei pe Valoarea Adaugata, incepand din 2006, ramane principala provocare, masura fata de care fostul ministru de Finante, Ionut Popescu, nu a avut o atitudine transanta, punand-o sub semnul probabilului, chiar daca Fondul Monetar International a cerut-o ca o sursa suplimentara de venituri la buget, dupa introducerea cotei unice ce impozitare de 16 la suta. Ionut Popescu declara legat de aceasta ca majorarea TVA este posibil ''sa faca parte dintr-o noua strategie de politica fiscala pe termen lung''. Cresterea moderata a deficitului bugetar in 2007 si 2008 va ramane, de asemenea, unul din punctele importante pe agenda de lucru a noului ministru, fiind una din caracteristicile politicilor fiscale si bugetare pe termen mediu, cu scopul sustinerii efortului reprezentat de cofinantare si contributia nationala la bugetul Uniunii Europene.
Continuarea procesului de diminuare a contributiilor la asigurarile sociale cu scopul cresterii competitivitatii produselor romanesti pe pietele externe si atragerii de investitii directe, cresterea ratelor de taxare la impozitele pe dividende, pe castiguri de capital, dobanzi catre nivelul cotei unice, incepand din 2006, sunt, de asemenea, puncte de pe agenda fostului ministru, ramase in asteptare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.