Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a declarat, marti, la Scoala de vara a tineretului national-liberal, ca majorarea TVA de la 19 la 22% si reducerea contributiilor sociale sunt doua masuri certe care vor fi puse in aplicare de la 1 ianuarie 2006.<
Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a declarat, marti, la Scoala de vara a tineretului national-liberal, ca majorarea TVA de la 19 la 22% si reducerea contributiilor sociale sunt doua masuri certe care vor fi puse in aplicare de la 1 ianuarie 2006.
Vicepresedintele PNL a precizat ca aceste masuri vor fi aplicate pentru respectarea programului de guvernare al Aliantei si ca, daca nu ar fi existat calamitatile naturale din acest an, s-ar fi aplicat doar reducerea contributiilor sociale si s-ar fi renuntat la majorarea TVA. Rusanu a mai explicat ca, daca nu s-ar majora TVA, nu ar exista resursele necesare pentru reducerea contributiilor sociale. El a mai spus si ca a existat propunerea Partidului Conservator privind reducerea TVA la produsele de baza, insa a mentionat ca o astfel de masura nu se va aplica pentru ca nici un comerciant nu-si va ieftini produsele la care s-ar reduce TVA si ca in acest fel s-ar provoca doar un gol in buget. Rusanu a mai spus ca in cursul anului viitor nu vor exista alte majorari de taxe.
Fostul ministru al Finantelor, Ionut Popescu, a declarat, luni, ca proiectul strategiei fiscale pentru urmatorii doi ani nu a primit avizul Executivului intrucat nu s-a ajuns la un acord in privinta majorarii TVA. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca majorarea TVA cu trei puncte procentuale ar fi urmata si de modificarea tintei de inflatie pentru 2006, care ar urma sa creasca, cel mai probabil, de la 5% la 6,5%.
Aprecierea monedei nationale este artificiala, iar in perioada urmatoare euro si dolarul vor creste in raport cu leul, a declarat, de asemenea, Dan Radu Rusanu. De la inceputul acestui an, moneda nationala a urcat cu peste 12% in raport cu euro. Aprecierea leului a fost limitata de interventiile BNR, nevoita sa cumpere valuta pentru a contracara aceasta tendinta.
Desi banca centrala a cumparat pana la un miliard de euro, imediat dupa retragerea BNR bancile au cotat in scadere moneda europeana.
Astfel, fata de un nivel de aproape 3,6 lei la finele saptamanii trecute, euro a coborat marti pana la minime de 3,5100 - 3,5150 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.