Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) va prezenta sambata, in Piata Constitutiei, vehiculul suborbital Orizont, cu care Romania va participa la Cupa X Prize din New Mexico. Dupa cinci ani de proiectare si trei ani de munca, echip
Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) va prezenta sambata, in Piata Constitutiei, vehiculul suborbital Orizont, cu care Romania va participa la Cupa X Prize din New Mexico. Dupa cinci ani de proiectare si trei ani de munca, echipa ARCA a finalizat lucrarile la structura vehiculului suborbital Orizont, "poate cea mai importanta realizare privata europeana in domeniul zborurilor spatiale". Orizont reprezinta dezvoltarea fireasca a programului vehiculelor demonstratoare realizate de ARCA, program care s-a incheiat dupa lansarea cu succes a vehiculului Demonstrator 2B, din Poligonul Fortelor Aeriene de la Capu Midia. Partenerii ARCA pentru evenimentul care va avea loc sambata sunt Prefectura Bucuresti si URBAN SA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.