Activitatea de incarcare-descarcare a navelor in Portul Constanta este aproape blocata, din cauza grevei generale declansate in urma cu aproape o saptamana de salariatii SC Chimpex, carora li s-au alaturat, ieri, si alte sindicate de pe platforma por
Activitatea de incarcare-descarcare a navelor in Portul Constanta este aproape blocata, din cauza grevei generale declansate in urma cu aproape o saptamana de salariatii SC Chimpex, carora li s-au alaturat, ieri, si alte sindicate de pe platforma portuara, ce au intrerupt lucrul pentru cateva ore.
Liderul sindicatului societatii, Florin Coman, a declarat ca, in semn de solidaritate cu angajatii Chimpex, alte sase sindicate de pe platforma portuara au oprit, marti dimineata, lucrul timp de doua ore. In urma cu o zi, administratia societatii a depus la Tribunalul Constanta o contestatie cu privire la legalitatea grevei, primul termen de judecata fiind la sfarsitul acestei saptamani. Salariatii solicita o majorare a salariului cu 5% si acordarea unor plati compensatorii in cazul unor disponibilizari majore colective. De partea cealalta, reprezentantii administratiei sustin ca nu pot acorda cresterile salariale solicitate pentru ca, in ultimul an, firma a inregistrat pierderi de sute de miliarde de lei.
Liderul sindicalistilor din cadrul societatii, Florin Coman, afirma ca, in cazul in care nu vor fi solutionate revendicarile celor peste 700 de angajati intrati in greva la jumatatea saptamanii trecute, activitatea in Portul Constanta ar putea fi paralizata total.
Potrivit lui Florin Coman, de la venirea patronilor turci la Chimpex, activitatea firmei merge tot mai rau. Cei mai multi angajati sunt platiti cu 75 la suta din salariu sau trimisi in somaj tehnic. "Contractul colectiv de munca ar fi trebuit incheiat in urma cu aproape trei luni, insa administratia ne tot amana", a precizat liderul sindical.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.