Peste 200 de angajati de la Uzina Mecanica din Cugir, judetul Alba, vor fi disponibilizati pana la sfarsitul acestui an, urmand sa primeasca plati compensatorii.
Directorul societatii, Toader Ulise, a declarat, ieri, ca majoritatea disponibil
Peste 200 de angajati de la Uzina Mecanica din Cugir, judetul Alba, vor fi disponibilizati pana la sfarsitul acestui an, urmand sa primeasca plati compensatorii.
Directorul societatii, Toader Ulise, a declarat, ieri, ca majoritatea disponibilizatilor vor proveni din randul personalului TESA si al personalului indirect productiv, astfel ca nu va fi afectata productia uzinei. Ulise a explicat ca societatea va renunta la anumite servicii, cum ar fi paza, care vor fi atribuite prin licitatie unor firme specializate. Acest lucru va permite lunar realizarea unei economii importante. "Vom incerca sa externalizam anumite servicii care ne costa foarte mult. Spre exemplu, vom renunta la serviciul de paza al societatii si vom contracta o firma specializata.
De asemenea, avem o centrala telefonica in care lucreaza peste zece oameni si care nu mai este folositoare in conditiile restructurarii uzinei. Astfel, daca cumparam o centrala digitala vom amortiza investitia intr-o luna", a mai spus Toader Ulise.
Directorul UM Cugir a precizat ca toti angajatii care vor fi disponibilizati vor primi plati compensatorii echivalente cu 36 de salarii lunare, fiecare in valoare de aproximativ 700 lei noi (7 milioane de lei vechi).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.