Confederatia Patronala a Industriei, Serviciilor si Comertului (CPISC) dezaproba intentia guvernamentala de reglementare restrictiva in domeniul organizarii si functionarii microintreprinderilor si IMM-urilor. Astfel, se preconizeaza obligativitatea
Confederatia Patronala a Industriei, Serviciilor si Comertului (CPISC) dezaproba intentia guvernamentala de reglementare restrictiva in domeniul organizarii si functionarii microintreprinderilor si IMM-urilor. Astfel, se preconizeaza obligativitatea unui numar minim de angajati ai acestora la 5 si impozitarea profitului in loc de cea a veniturilor. CPISC considera ca masurile preconizate demonstreaza o atitudine iresponsabila, ostila mediului de afaceri.
"Masura obligativitatii unui numar de 5 angajati, este complet subiectiva si aberanta. De ce nu 3 sau 7? Stabilirea numarului de angajati este un drept si o optiune a angajatorului care isi dimensioneaza resursele umane conform propriilor interese si resurse", afirma Adrian Izvoranu, presedintele CPISC. El a mai adaugat ca a doua masura anuleaza o decizie mai veche, pe care timpul a validat-o. "Impozitarea veniturilor acestor unitati (o cota aplicata la valoarea facturata) s-a dovedit justa, usor de aplicat si de verificat de controalele fiscale.
Aplicarea masurii preconizate incarca procedurile si cheltuielile antreprenorului. "Masurile preconizate acum, nu pot fi calificate decat distructive, neprofesionale, si neproductive.
Daca sunt cu adevarat in intentia autoritatilor, atragem atentia acestora inaintea comiterii acestei erori si facem apel catre toate structurile responsabile ale mediului de afaceri sa protesteze prin toate formele legale, pe plan intern si international pentru stoparea acestei intentii aberante".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.