Peste 120 de directori de scoli generale si gradinite din judetul Suceava, majoritatea de la sate, isi vor pierde functiile in conditiile in care unitatile scolare si prescolare pe care le conduc nu pot avea personalitate juridica intrucat nu au numa
Peste 120 de directori de scoli generale si gradinite din judetul Suceava, majoritatea de la sate, isi vor pierde functiile in conditiile in care unitatile scolare si prescolare pe care le conduc nu pot avea personalitate juridica intrucat nu au numarul minim de copii. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laura Hacman, prin aplicarea Legii 354/2004, numarul minim pe care trebuie sa-l aiba o unitate scolara este de doua sute de elevi, iar gradinitele trebuie sa aiba o suta de copii. In judetul Suceava au fost identificate 128 de asemenea unitati de invatamant, care nu au numarul minim de copii inscrisi. Dintre acestea, 96 sunt scoli cu clasele I-VIII, 30 sunt gradinite, iar doua sunt scoli de arte si meserii, majoritatea fiind in mediul rural. Potrivit sursei citate, aceste unitati de invatamant vor fi arondate altor unitati cu personalitate juridica de pe raza comunelor sau oraselor. La randul sau, inspectorul scolar general adjunct al ISJ Suceava, Vasile Monacu, a declarat ca din aceasta cauza exista o stare de nemultumire in randul directorilor acestor scoli. El a spus ca populatia scolara din localitatile respective este in scadere, astfel ca si numarul elevilor inscrisi este mai mic. Monacu a precizat ca o scoala din municipiul Falticeni unde invatau multi dintre copiii de la centrul de plasament a fost desfiintata, in conditiile in care acestia au fost preluati in sistemul de asistenta maternala, iar cei 20 de elevi si cadrele didactice au fost repartizati, deja, altor unitati scolare din municipiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.