Totul s-a petrecut luni, in jurul orei 20.00. Masina blindata a Postei Romane, in care se aflau soferul si manipulantul, a oprit la Oficiul Postal nr. 9, care se afla la intrarea din spate a unui bloc de pe bd. Dacia, din municipiul Oradea. Asa se in
Totul s-a petrecut luni, in jurul orei 20.00. Masina blindata a Postei Romane, in care se aflau soferul si manipulantul, a oprit la Oficiul Postal nr. 9, care se afla la intrarea din spate a unui bloc de pe bd. Dacia, din municipiul Oradea. Asa se intampla in fiecare seara. Angajatii Postei colectau banii din ziua respectiva de la oficiile postale, sume care urmau sa fie depozitate in seifurile sediului central.
Pana la acel moment al zilei de luni fusesera colectati 350 milioane de lei vechi. Numai ca de aceasta data angajatii Postei au facut o greseala de incepatori, care a permis atacatorilor sa-si duca planul la bun sfarsit. soferul si manipulantul au ignorat procedurile ce trebuie urmate in cazul transporturilor de valori si nu au mai depozitat banii in spate, in locul special amenajat, ci i-au pus pe podeaua blindatei, la picioarele lor.
Ceea ce s-a intamplat inainte si dupa jaf a fost povestit politistilor chiar de soferul blindatei. El a spus anchetatorilor ca, la un moment dat, un individ s-a apropiat de masina, a deschis brusc portiera, care nu era asigurata, si a pulverizat in cabina spray paralizant. Apoi, a insfacat repede sacii cu bani si a fugit. Pana sa se dezmeticeasca si sa-si anunte colegul, care intrase cu ceva timp inainte in oficiu, hotii disparusera. Cu tot cu cei 350 milioane de lei vechi.
Politistii oradeni au intrat imediat in alerta generala si au pornit pe urmele raufacatorilor. Putinii martori ai jafului au spus politistilor ca la ora respectiva au vazut doi indivizi care fugeau pe strada cat ii tineau picioarele. Unul, un tip solid, la aproape 1,80 m, avea o casca de motociclist pe cap, era imbracat cu haine de culoare inchisa si avea in brate sacul cu bani. Celalalt, complicele sau, mai slab si mai mic de inaltime, isi pusese pe cap o gluga pentru a nu fi recunoscut. Amandoi, dupa cum au declarat martorii, s-au urcat cel mai probabil intr-o masina Dacia sau intr-un Mercedes model mai vechi, si au demarat in tromba.
Politistii cauta acum orice urma care i-ar putea duce la hoti. Anchetatorii iau in calcul toate variantele, in cercul suspectilor aflandu-se chiar si cei doi angajati ai Postei. De ce nu au bagat banii in locasul special amenajat in blindata? De ce nu au asigurat portiera masinii? De ce nu au strigat dupa ajutor? - sunt doar cateva intrebari la care trebuie sa raspunda soferul si manipulantul jefuiti de cei 350 milioane de lei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.