Prin Palatul Victoria bate vantul schimbarii. Liderii principalelor confederatii sindicale apreciaza ca remanierea Guvernului este este mai mult decat necesara. In opinia sindicalistilor, Ene Dinga, Gheorghe Seculici, Sulfina Barbu, Ionut Popescu, Mi

Prin Palatul Victoria bate vantul schimbarii. Liderii principalelor confederatii sindicale apreciaza ca remanierea Guvernului este este mai mult decat necesara. In opinia sindicalistilor, Ene Dinga, Gheorghe Seculici, Sulfina Barbu, Ionut Popescu, Mircea Cinteza si Gheorghe Dobre, sunt ministrii care ar trebui sa fie inlocuiti.

Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical: "Nota 5 pentru Guvernul Tariceanu"

"Remanierea acestui Guvern este necesara, chiar normala avand in vedere maniera de lucru a unor ministri in mai bine de aproape o jumatate de an. Din partea mea, actualul Executiv nu ar merita o nota mai mare de 5. Premierul merita 6,5 si chiar as fi fost tentat sa-i acord o nota mai mare daca nu ar fi avut acele ezitari cu demisia. Sper ca dupa aceasta remaniere, care ii vizeaza in principal pe Popescu, Dinga, Seculici, Cinteza, Dobre, noua echipa sa mearga mai bine. Romania are nevoie de o guvernare coerenta, pentru ca in relatiile dintre ministere exista multe sincope. Nu in ultimul rand astept ca Guvernul remaniat sa renunte la izolarea pe care actualul Executiv si-a impus-o in relatia cu partenerii sociali".

Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa: "Inlocuirea unor ministri, absolut necesara"

"Alaturi de Dinga, Seculici, Sulfina Barbu, Popescu si Cinteza, se impune schimbarea ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre. Un ministru care a incalcat legea nu are ce cauta in functie. Pe de alta parte, s-a mai facut remarcat si prin performante slabe ca ministru. Consider ca inlocuirea unor ministri este absolut necesara. Macar dintr-un motiv: actualul Guvern, in mare parte, este rezultatul unor jocuri politice de ultim moment. Fixarea ministrilor a fost facuta in mare viteza. De asemenea, primul-ministru ar fi trebuit sa fie mult mai ferm, mai hotarat. S-a lasat influentat de ideea politicianista ca inainte de a face ceva trebuie sa anunte presa, ori normal ar fi fost sa treaca direct la fapte si apoi sa se explice".

Marius Petcu, presedintele CNSLR-Fratia: "Unii ministrii sunt ca patrunjelul in ciorba"

"Nu prea avem exercitiul remanierilor, dar va trebui sa-l invatam. In fond, este un exercitiu de flexibilitate. Unii dintre ministrii actualului cabinet sunt precum patrunjelul in ciorba. Fac figuratie. Spre exemplu, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, reprezinta cea mai elocventa demonstratie a unui ministru care nu reuseste sa gaseasca solutii in situatiile de criza. Doamna Barbu a fost depasita de situatie, iar Mircea Cinteza este un boem care a vrut sa faca multe cand se afla de cealalta parte a baricadei. Acum, cand a ajuns ministru, si-a dat seama ca practica e a naibii de grea. La fel si dl Ionut Popescu, ministrul Finantelor. Imi aduc aminte ca inainte, era extrem de incisiv in manuirea condeiului, acum insa...".

Stefan Nicolae, presedintele Agrostar: "Razboaiele Aliantei, la ordinea zilei"

"Cred ca remanierea Guvernului este absolut necesara, avand in vedere ca activitatea Executivului a fost mai mult reflectata in razboaiele de ordin politic din sanul Aliantei. In acelasi timp remanierea ar fi o solutie cu conditia ca locurile ministrilor schimbati sa fie ocupate de oameni capabili, competenti, neantrenati in lupte politice. Chiar daca ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, nu se afla pe lista <>, noi suntem extrem de nemultumiti de ce se intampla in agricultura la ora actuala. Dl Flutur ar trebui sa-si faca o remaniere in propria ograda si sa lase de o parte campania electorala".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.