Rosenborg au decis ca "Lerkendal" nu se mai afla la nivelul clubului si au hotarat sa cumpere terenul pe care se afla stadionul, care era in proprietatea primariei din Trondheim. Cu o parte din banii primiti de la UEFA pentru participarea in grupele
Rosenborg au decis ca "Lerkendal" nu se mai afla la nivelul clubului si au hotarat sa cumpere terenul pe care se afla stadionul, care era in proprietatea primariei din Trondheim. Cu o parte din banii primiti de la UEFA pentru participarea in grupele Ligii Campionilor, s-a construit din temelii o noua arena, pe acelasi loc si s-a indepartat pista de atletism ce inconjura gazonul, adaugandu-se astfel mai multe randuri de scaune tribunelor. Toata afacerea a costat 250 de milioane de coroane norvegiene, adica aproape 31 de milioane de euro. Noul "Lerkendal" a fost inaugurat in octombrie 2002 si are o capacitate de 21.166 de locuri, fiind al doilea stadion din Norvegia, dupa "Ullevaal", din Oslo, care are 25.572 de locuri. Media de spectatori veniti pe "Lerkendal" in 2004 a fost de 17.383, ceea ce inseamna ca mai mult de 10% din locuitorii orasului sunt pe stadion la meciurile lui Rosenborg.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.