In Monitorul Oficial au fost publicate noile taxe judiciare de timbru aplicabile in anul fiscal 2006. Astfel, pentru cererea de divort se vor plati 39 lei noi, fata de 36,6 lei, taxa actuala, iar daca reclamantul nu realizeaza venituri sau acestea su
In Monitorul Oficial au fost publicate noile taxe judiciare de timbru aplicabile in anul fiscal 2006. Astfel, pentru cererea de divort se vor plati 39 lei noi, fata de 36,6 lei, taxa actuala, iar daca reclamantul nu realizeaza venituri sau acestea sunt inferioare salariului minim brut pe tara, taxa va fi de 8 lei. In cazul cererilor de stabilire a locuintei minorilor, de incredintare a copiilor minori, introduse separat de actiunea de divort, pentru cererile de reincredintare a copiilor minori ulterior divortului noua taxa e de 6 lei noi (5,5 lei taxa actuala). Se va plati o taxa judiciara de timbru de 19 lei in urmatoarele situatii: cereri pentru constatarea existentei sau neexistentei unui drept, cereri pentru stabilirea calitatii de mostenitor si cereri de partaj, actiuni de granituire, in cazul in care nu cuprind si revendicarea unei portiuni de teren.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.