Doar patru ministri pleaca de la Palatul Victoria: Mircea Cinteza, Ionut Popescu, Ene Dinga si Gheorghe Seculici. Dupa neintelegerile in privinta anticipatelor, liberalii si democratii au cazut ieri de acord asupra remanierii. Insa nu una semnificati
Doar patru ministri pleaca de la Palatul Victoria: Mircea Cinteza, Ionut Popescu, Ene Dinga si Gheorghe Seculici. Dupa neintelegerile in privinta anticipatelor, liberalii si democratii au cazut ieri de acord asupra remanierii. Insa nu una semnificativa cum se anuntase initial. Mai mult, pentru a nu mai exista discutii in coalitie, liderii Aliantei D.A. au ales sa-si menajeze partenerii, PC si UDMR, si sa-si sacrifice propriii ministri, cate doi de la fiecare partid. Astfel, dupa opt luni la sefia Ministerului Sanatatii, liberalul Mircea Cinteza este inlocuit de Eugen Nicolaescu. Finantele vor fi predate de catre Ionut Popescu lui Sebastian Vladescu. Democratii au renuntat la Ene Dinga, Ministerul Integrarii urmand a fi condus de Anca Boagiu, iar in locul vicepremierului Gheorghe Seculici va veni la Palatul Victoria, Gheorghe Pogea.
Cele patru propuneri, precum si cea de numire a lui Adrian Iorgulescu la sefia Ministerului Culturii, dupa demisia Monei Musca, au ajuns ieri pe masa presedintelui Traian Basescu.
Dintre cei nominalizati, doar doi au fost mai mult in atentia opiniei publice. Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvant al PNL, este si liderul deputatilor liberali si vicepresedinte al Comisiei de Buget-Finante. Desi propus pentru Ministerul Sanatatii, Nicolaescu este de formatie economist.
Democrata Anca Boagiu este cunoscuta, mai degraba, ca succesoare a lui Traian Basescu la Ministerul Transporturilor sau drept candidata PD la Primaria sectorului 2, la alegerile de anul trecut. In timpul ministeriatului, numele sau a fost asociat scandalului privind reabilitarea autostrazii Bucuresti-Pitesti. Anca Boagiu este deputat si vicepresedinte al Comisiei de integrare.
Succesorul mai putin cunoscut al lui Ionut Popescu, Sebastian Vladescu a fost, pana in 2000, secretar de stat in Ministerul Finantelor si in Ministerul Industriei si Comertului. Numele lui Gheorghe Pogea, propus pentru functia de vicepremier pe probleme economice, a fost vehiculat, la formarea Cabinetului Tariceanu, pentru ocuparea portofoliului Finantelor, dar si pentru postul de vicepremier, ramas vacant dupa plecarea lui Adriean Videanu. Pogea a fost unul dintre autorii programului economic cu care Alianta D.A. s-a prezentat in campania electorala. Chiar daca vorbeau si despre o restructurare a Guvernului, care functioneaza pe tiparul PSD, liderii Aliantei au renuntat pentru moment la idee. Alegand varianta remanierii, Cabinetul nu mai trebuie sa primeasca votul Parlamentului, noii ministri urmand a fi numiti de presedintele Traian Basescu, la propunerea premierului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.