Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta a transmis ieri o noua avertizare meteorologica Prefecturilor din 22 de judete ale tarii, potrivit careia, pana in 24 august vor cadea ploi care ar putea avea si caracter torential.
Potrivit Minister

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta a transmis ieri o noua avertizare meteorologica Prefecturilor din 22 de judete ale tarii, potrivit careia, pana in 24 august vor cadea ploi care ar putea avea si caracter torential.
Potrivit Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, avertizarea a fost transmisa Prefecturilor din Alba, Arges, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Covasna, Cluj, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Mehedinti, Mures, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman si Valcea.
Vor fi afectate zonele din sudul si centrul tarii, precum si cele de deal si de munte. Avertizarea prevede ca, de la inceputul saptamanii si pana miercuri la pranz, vor fi ploi abundente in centrul si sudul tarii, iar cantitatile de apa cazute in 24 de ore in Oltenia, Muntenia si Transilvania, precum si in zonele deluroase si de munte vor depasi local 30-40 l/mp si chiar 60-70 l/mp.

Hidroelectrica SA va evacua 1.650 mc/s din acumularea Calimanesti

Administratia Nationala "Apele Romane" a solicitat societatii Hidroelectrica SA evacuarea unui debit constant de 1.650 mc/s din acumularea Calimanesti, avand in vedere debitele prognozate pe Siret in amonte de acumularea Galbeni si volumul estimat al viiturii.
De asemenea, solicitarile Administratiei "Apele Romane" mai vizeaza si evacuarea unui debit de 1.500 mc/s din acumularea Beresti, precum si a unui debit de 1.600 mc/s din acumularea Racaciuni.
Pentru atenuare, la acumularile Beresti si Racaciuni nivelurile vor creste, pe masura ce debitele afluente cresc, cu cate 50 cm peste nivelul normal de retentie in acumularile Racaciuni si Beresti si cu 20 cm peste nivelul normal de retentie in acumularea Galbeni.
Hidroelectrica SA si Directiile de Ape Siret, Prut si Buzau vor avertiza autoritatile locale cu privire la efectele posibile ale cresterilor de debite in aval de acumularea Calimanesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.