Conform declaratiilor ministrului italian al Economiei, Domenico Siniscalco, masurile de rectificare bugetara pe care Italia le va adopta anul urmator prevad obtinerea unor fonduri in valoare de 17,5 miliarde de euro, care vor fi utilizate pentru red
Conform declaratiilor ministrului italian al Economiei, Domenico Siniscalco, masurile de rectificare bugetara pe care Italia le va adopta anul urmator prevad obtinerea unor fonduri in valoare de 17,5 miliarde de euro, care vor fi utilizate pentru reducerea deficitului bugetar, se arata intr-un comunicat Mediafax.
Siniscalco a declarat pentru cotidianul Corriere della Sera ca fondurile vor fi obtinute prin "reducerea cheltuielilor publice si prin reducerea evaziunii fiscale". Anterior, mai multi ministri ai Guvernului italian afirmasera ca, pentru 2006, fondurile necesare reducerii deficitului bugetar se vor ridica la cel mult 15 miliarde de euro.
Saptamana trecuta insa, ministrul adjunct al Economiei, Mario Baldassarri, a precizat ca aceasta suma este insuficienta. Bugetul aferent anului viitor urmeaza sa fie prezentat pana la sfarsitul lunii septembrie si sa fie aprobat de catre Parlament pana la finele acestui an. In al doilea trimestru al anului, Produsul Intern Brut al Italiei a consemnat un avans de 0,7 la suta, fata de primele trei luni, trecand de nivelul estimat de analisti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.