Grupul bancar olandez ING impreuna cu mai multe banci internationale s-au adresat Justitiei olandeze pentru a obtine rambursarea a 480 de milioane de dolari de la compania petroliera Iukos, se arata intr-un material al agentiei de presa olandeze ANP.
Grupul bancar olandez ING impreuna cu mai multe banci internationale s-au adresat Justitiei olandeze pentru a obtine rambursarea a 480 de milioane de dolari de la compania petroliera Iukos, se arata intr-un material al agentiei de presa olandeze ANP. ING impreuna cu alte zece banci, printre care si Société Générale si Deutsche Bank au acordat, in 2003, un imprumut de peste un miliard de dolari grupului Iukos. Pana la inchiderea lui Hodorkovski, care a avut loc in luna mai, Iukos reusise sa ramburseze mai bine de jumatate din suma imprumutata. Din acel moment, insa, orice plata, care i-ar reveni acum Guvernului de la Kremlin, a incetat. Bancile s-au adresat Justitiei olandeze dat fiind ca Iukos poseda o filiala in Olanda, Ioukos Finance BV, care gestioneaza activele externe ale companiei, printre care se afla, inclusiv, o rafinarie in Lituania si o conducta petroliera in Slovacia. Conform ANP, bancile blocasera actiunile Iukos Finance inca din luna aprilie in scopul recuperarii fondurilor. Intentia era aceea de a vinde ulterior aceste actiuni. Din nefericire insa, actiunile blocate de ING nu au mai avut nici o valoare, Iukos transferand, in secret, toate activele sale din strainatate catre o fundatie. Justitia olandeza urmeaza sa determine daca manevra Iukos a fost una legala sau nu. Verdictul urmeaza sa fie pronuntat la 29 septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.