O coalitie formata din peste 900 de sindicate intentioneaza sa lanseze o campanie internationala fara precedent pentru a forta Wal-Mart, cel mai mare grup de distributie si compania cu cel mai mare numar de angajati la nivel mondial, sa-i lase pe cei
O coalitie formata din peste 900 de sindicate intentioneaza sa lanseze o campanie internationala fara precedent pentru a forta Wal-Mart, cel mai mare grup de distributie si compania cu cel mai mare numar de angajati la nivel mondial, sa-i lase pe cei peste 1,6 milioane de salariati sa se organizeze in mod liber. Campania urma sa fie declansata ieri la New York de catre UNI (Union Network International). La randul sau, UNI este cel mai mare grup sindical din lume, revendicand peste 15,5 milioane de aderenti din 140 de tari. In fata giganticului Wal-Mart, UNI spera sa se mobilizeze peste tot in lume. Wal-Mart a reusit, insa, pana acum sa inabuse toate scandalurile sindicale din America de Nord, zona in care se afla majoritatea magazinelor sale. Ultima incercare a angajatilor Wal-Mart, dintr-un magazin canadian, de a se organiza intr-un sindicat s-a soldat efectiv cu inchiderea magazinului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.