Adrian Nastase nu a primit de la Uniunea Europeana raspunsul pe care il astepta. Fostul prim-ministru a trimis comisarului european Franco Frattini doua scrisori in care critica dur legile justitiei promovate de actuala putere, insa acuzatiile sale n
Adrian Nastase nu a primit de la Uniunea Europeana raspunsul pe care il astepta. Fostul prim-ministru a trimis comisarului european Franco Frattini doua scrisori in care critica dur legile justitiei promovate de actuala putere, insa acuzatiile sale nu au gasit nici un fel de ecou.
Frattini i-a raspuns, ieri, lui Nastase, insa replica la epistolele pesedistului nu contine nici o confirmare a criticilor acestuia. Raspunsul comisarului european pentru Justitie si fost ministru de Externe al Italiei este unul pe un ton extrem de diplomatic si nu face decat sa sublinieze politicos ca forurile europene urmaresc cu atentie evolutia Justitiei romanesti, un lucru foarte cunoscut de altfel. "Desi Comisia Europeana ramane la dispozitia Romaniei pentru a oferi asistenta si consiliere, responsabilitatea pentru incheierea cu succes a procesului de reforma juridica si asigurarea pregatirii Romaniei pentru asumarea obligatiilor sale de membru la data aderarii raman ale liderilor Romaniei si poporului roman", se arata in scrisoarea comisarului Frattini.
Comisarul european isi exprima speranta ca implementarea angajamentelor ferme luate de Romania in momentul negocierilor de aderare nu va intarzia si lanseaza un apel la toti liderii politici din Romania pentru a face tot posibilul in vederea asigurarii pregatirii adecvate a tarii noastre pentru aderarea la Uniunea Europeana la termenul stabilit de 1 ianuarie 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.