Productia "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, figureaza printre cele sase lungmetraje de fictiune ce au fost selectate pentru editia din acest an a Festivalului International de Film de la Viena. Pe langa debutul actoricesc al fru
Productia "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, figureaza printre cele sase lungmetraje de fictiune ce au fost selectate pentru editia din acest an a Festivalului International de Film de la Viena. Pe langa debutul actoricesc al frumoasei Monica Barladeanu, pelicula, care si-a castigat mii de fani in toata lumea, aduna pe generic actori de prima mana ca: Ioan Fiscuteanu, Luminita Gheorghiu, Gabriel Spahiu, Florin Zamfirescu, Dana Dogaru, Petrica Nicolae, Dragos Bucur, Mimi Branescu, Mihai Bratila, Clara Voda, Adrian Titieni, Bogdan Dumitrache, Dan Chiriac, Rodica Lazar si Serban Pavlu. Chiar daca programul complet al festivalului, ce se va desfasura intre 14 si 26 octombrie, va fi stabilit la sfarsitul lunii septembrie, organizatorii au anuntat deja o serie de titluri de fictiune, documentare si scurtmetraje selectate. Pe langa ''Moartea domnului Lazarescu'', in competitie vor mai intra: "Forty Shades of Blue" "Last Days", "Manderlay", "The Wayword Cloud" si "Melegin Dususu". Evenimentul va include si o ampla retrospectiva consacrata lui Andy Warhol. Filmul lui Puiu este castigatorul premiului sectiunii "Un certain regard" la Cannes, iar in aceste zile concureaza la Copenhaga (18-28 august), urmand ca luna viitoare sa fie prezent la Festivalul de la New York.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.