Sorin Rosca Stanescu a fost nominalizat, ieri, de catre presedintele Traian Basescu ca fiind ziaristul care l-a amenintat, insa seful statului nu a adus nici o dovada in sprijinul afirmatiilor sale. Basescu a asteptat aproape o luna pentru a face pub

Sorin Rosca Stanescu a fost nominalizat, ieri, de catre presedintele Traian Basescu ca fiind ziaristul care l-a amenintat, insa seful statului nu a adus nici o dovada in sprijinul afirmatiilor sale. Basescu a asteptat aproape o luna pentru a face public numele jurnalistului, iar primii care au avut confirmarea au fost membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa. Desi convenise cu acestia sa faca o declaratie in care sa indice numele ziaristului, dar si faptul ca nu detine probe, Traian Basescu a omis aceasta ultima parte.
"Am de dat un singur raspuns intr-o singura propozitie. Ziaristul care m-a sunat a fost Sorin Rosca Stanescu", a afirmat el, la finalul celor trei ore de discutii cu reprezentantii CRP.
La inceputul lunii august, intr-un interviu, presedintele sustinea ca un ziarist l-a amenintat, dar a refuzat sa-i dea numele. "Au sarit cativa ziaristi, sigur ziaristi care au si ei afaceri, sunt bine bagati in diverse segmente de afaceri. Chiar unul dintre cei care au sarit foarte agresiv este un ziarist care avea acces la mine, de multa vreme, dar care si-a permis in ziua in care Parchetul ancheta un oarecare personaj sa sune si sa ameninte. Deci, s-a ajuns pana acolo incat un ziarist isi permite sa sune la presedintele Romaniei, si asta e sistemul mafiot care reactioneaza, si sa ameninte - <> Asa gandeste un ziarist, iar eu nu spun prostii", declara la 8 august, seful statului. Ieri, Traian Basescu si-a mentinut afirmatiile.

Rosca Stanescu: Nu l-am amenintat

Sorin Rosca Stanescu recunoaste ca a avut doua convorbiri telefonice cu Traian Basescu, insa neaga ca l-ar fi amenintat pe seful statului. Mai mult, in lipsa unor dovezi detinute de Cotroceni, el nu exclude posibilitatea de a-l da in judecata pe presedinte. "L-am rugat sa faca plangere penala, sa atentioneze Parchetul ca, in cazul in care presedintele Romaniei a fost amenintat, atunci este vorba de atentat la siguranta nationala. A zis ca nu face pentru ca nu detine nici un fel de proba", a declarat Rosca Stanescu. Intrebat daca in timpul celor doua convorbiri pe care le-a avut cu Traian Basescu a existat vreo amenintare, Sorin Rosca Stanescu a spus: "Dupa ureche, Domnia sa sustine ca da, eu sustin ca nu".

Tudor Popescu: Ar fi trebuit sa spuna public ca nu detine probe

Presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, a declarat ca presedintele Basescu ar fi trebuit sa spuna la iesire, nu numai numele ziaristului care l-a amenintat, ci si faptul ca nu detine probe, asa cum a afirmat la intalnire. "Presedintele a afirmat ca Sorin Rosca Stanescu este cel care l-a sunat, drept pentru care eu l-am intrebat daca are vreo proba in acest sens si a spus ca nu are", a declarat Cristian Tudor Popescu. El a precizat ca "daca Sorin Rosca Stanescu se hotaraste sa-l dea in judecata pe Traian Basescu, CRP nu o sa-l sustina pe jurnalist".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.