Reprezentantii liberali si democrati din Consiliile Judetene au scapat doar cu avertisment din partea conducerii de la centru. Desi, duminica, Emil Boc amenintase cu sanctiuni ce puteau merge pana la retragerea sprijinului politic, consilierii judete
Reprezentantii liberali si democrati din Consiliile Judetene au scapat doar cu avertisment din partea conducerii de la centru. Desi, duminica, Emil Boc amenintase cu sanctiuni ce puteau merge pana la retragerea sprijinului politic, consilierii judeteni care semnasera Documentul de Pozitie de la Mamaia au scapat doar cu mustrare. Asta desi ei semnasera un document prin care se impotriveau intentiei Guvernului de a modifica Legea Administratiei publice locale, prin schimbarea regulilor de revocare a presedintilor si vicepresedintilor de CJ, una din prioritatile actualei puteri.
Insa ieri, Consiliul National de Coordonare al Aliantei PNL-PD a decis sa recomande doar pedeapsa minima pentru "dizidenti". "Consiliul National de Coordonare al Aliantei cere, recomanda celor doua partide sa adopte sanctionarea cu avertisment a celor care au fost prezenti la aceasta dezbatere", a precizat, intr-o conferinta de presa, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu.
El a aratat ca, in cadrul Consiliului National de Conducere al Aliantei, s-a constatat ca presedintii Consiliilor Judetene prezenti la reuniunea de la Mamaia si reprezentand PNL si PD s-au aliniat unei pozitii contrare celei adoptate de catre aceasta formatiune politica, neluand in considerare deciziile precedente ale acesteia in ceea ce priveste modificarea Legii 215 in sensul schimbarii regulii majoritatii la alegerea presedintilor de Consilii Judetene. Tariceanu a aratat ca sanctionarea cu avertisment reprezinta din punct de vedere statutar prima sanctiune care se poate aplica. El a aratat ca pana la excluderea din partid mai exista si alte sanctiuni, in functie de statutul fiecarei formatiuni politice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.