In comuna Darmanesti (Suceava), unde a fost gasit trupul batranei, au fost descoperite si 220 de oi moarte, dar Autoritatea Sanitara Veterinara apreciaza la 20.000 numarul animalelor moarte in torenti. De cinci zile, muncitorii de la statia de capt
In comuna Darmanesti (Suceava), unde a fost gasit trupul batranei, au fost descoperite si 220 de oi moarte, dar Autoritatea Sanitara Veterinara apreciaza la 20.000 numarul animalelor moarte in torenti. De cinci zile, muncitorii de la statia de captare Baia III, de langa municipiul Falticeni, precum si o familie care iesise la iarba verde au fost izolati de raul Moldova, iesit din matca. Colegii lor de dincolo de apa i-au hranit, aruncand pachete peste torenti, iar autoritatile i-au salvat abia dupa ce apele au scazut. Municipiul Falticeni trece printr-o grava criza a apei "de robinet": ploile torentiale au umflat raul Moldova cu cativa metri, iar pompele de la statia de captare Baia III au fost acoperite de mal si balast, fiind practic scoase din functiune. Locuitorii din Falticeni primesc acum apa pe rand, cu "program". in Pascani (Iasi) continua sa fie o situatie grava: 53 de case din zona garii s-au daramat, iar alte 476 de imobile sunt avariate. in Dambovita, intre Adancata si Mija, trenul persoanl 3336 a deraiat in camp din cauza terasamentului slabit de ploi, iar zeci de calatori au fost nevoiti sa continue drumul cu alte mijloace de transport.

S-a redeschis circulatia pe Valea Oltului

De ieri, de la ora 11.30, circulatia rutiera pe Valea Oltului se desfasoara in conditii normale, a informat Marius Patrascu, de la IPJ Valcea. Duminica, de la ora 16.30, s-a reluat si circulatia pe calea ferata, dar cu restrictie de viteza de 15 km/h. Circulatia feroviara si cea rutiera au fost grav afectate in zona ca urmare a caderilor masive de stanci de pe versanti, care au fost dinamitate de pirotehnisti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.