acelasi temei ca pe vremea "fostilor". si e tratat la fel in prabusitul sistem sanitar, pastorit acum de ministrul liberal Mircea Cinteza. S-a cazut de acord ca bani sunt fiindca romanul cotizeaza la marea caldare a Sanatatii, insa, ca si pe vremea
acelasi temei ca pe vremea "fostilor". si e tratat la fel in prabusitul sistem sanitar, pastorit acum de ministrul liberal Mircea Cinteza.
S-a cazut de acord ca bani sunt fiindca romanul cotizeaza la marea caldare a Sanatatii, insa, ca si pe vremea "ticalosilor" pesedisti, polonicul liberal al guvernului mai varsa si in farfuriile altor institutii din ciorba de banuti pregatita pentru spitale si policlinici. Din aceasta cauza, dar si a unor interese de afaceri, reforma promisa intarzie, bolnavii zac tot in saloane murdare, medicii sunt in continuare disperati ca n-au medicamente, nervii explodeaza, iar spaga se institutionalizeaza. Totodata, langa aripa saraca a spitalului infloreste o clinica privata, unde acelasi medic nervos e capabil sa trateze bolnavul cu zambetul pe buze si cu buzunarele halatului alb cusute. E un lucru bun, ce nu trebuie hulit cu manie proletara, pentru ca aici sunt tratati doar romanii cu conturi grase in banca, o zi de spitalizare costand cam 100 euro. Daca ministrul Cinteza ar promova insa o politica liberala, ar da din coate sa puna la punct un sistem de asigurari medicale private, astfel incat mult mai multi romani sa-si permita sa se trateze in clinici de top. E de ajuns sa gandeasca asigurarea de sanatate obligatorie ca un RCA modic la masina, iar pe cea privata ca pe un Casco.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.