Institutul National de Statistica (INS) va avea trei posturi de vicepresedinte, dupa ce Guvernul a hotarat, in ultima sedinta, sa suplimenteze cu un post numarul acestor functii din structura de conducere a institutiei. Conform actului adoptat, INS e
Institutul National de Statistica (INS) va avea trei posturi de vicepresedinte, dupa ce Guvernul a hotarat, in ultima sedinta, sa suplimenteze cu un post numarul acestor functii din structura de conducere a institutiei. Conform actului adoptat, INS este condus de un presedinte cu rang de secretar de stat, ajutat de trei vicepresedinti cu rang de subsecretar de stat, numiti prin decizie a premierului. Unul dintre vicepresedinti are atributii directe in problemele activitatii de integrare europeana, iar ceilalti doi se ocupa de coordonarea activitatii de statistica economica si sociala, respectiv de coordonarea infrastructurii statistice. Numarul maxim de posturi finantate de la buget al Institutului National de Statistica este de 1.975, exclusiv demnitarii. In subordinea INS functioneaza opt directii regionale de statistica si 34 de directii judetene de statistica. In subordinea INS isi mai desfasoara activitatea editura "Revista Romana de Statistica" si Centrul National de Pregatire in Statistica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.