"Saptamana trecuta, lichiditatea din piata la termen din Sibiu a atins din nou cote inalte, volume medii zilnice de tranzactionare depasind 1.800 contracte futures si optiuni, a declarat Radu Balbaie directorul de tranzactii al Bursei. Semnificativ e
"Saptamana trecuta, lichiditatea din piata la termen din Sibiu a atins din nou cote inalte, volume medii zilnice de tranzactionare depasind 1.800 contracte futures si optiuni, a declarat Radu Balbaie directorul de tranzactii al Bursei. Semnificativ este faptul ca volumul tranzactiilor, de la jumatatea lunii, a fost de opt ori mai mare decat cel inregistrat in intreaga luna august 2004. In ceea ce priveste numarul total al pozitiilor deschise acesta a atins, la randul sau, un nou record, urcand la 32.096". Raportul leu/euro cu scadenta luna viitoare a fost tranzactionat pe parcursul saptamanii la preturi cuprinse intre 3,49 si 3,56 lei. Vineri, piata s-a deschis la 3,5195 si s-a inchis la 3,4990 lei, revenirea sub pragul de 3,5 lei fiind o consecinta a reducerii interventiilor BNR in piata valutara. Pentru scadenta decembrie tranzactiile s-au realizat pana la jumatatea saptamanii intre 3,5 si 3,56 lei, pentru ca vineri euro sa scada pana la un minim de 3,48 lei. Raportul leu/dolar cu scadenta septembrie a fost cotat vineri la 2,8875 lei, in crestere fata de jumatatea saptamanii cand pretul a fost de 2,85 lei. Majorarea cotatiei americane a intervenit dupa ce aceasta a reinceput sa creasca pe pietele internationale fata de euro. La Sibiu, paritatea a fost tranzactionata la inceputul saptamanii intre 1,2171 si si 1,2275 dolari, vineri euro coborand sub pragul de 1,21, la 1,2080 dolari. Vanzatorii de optiuni CALL considera ca pana la finele lui septembrie euro nu va mai reusi sa depaseasca pragul de 1,25 dolari. O evolutie descrescatoare a avut si pretul futures pentru decembrie. Dupa mai multe saptamani in care tranzactiile au fost realizate la 1,2350, vinerea trecuta pretul a coborat la 1,2135 dolari, vanzatorii mizand pe cresterea monedei americane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.