Puternic contestat in interiorul coalitiei si in fruntea listei remaniabililor, Ene Dinga este acum si sub tirul opozitiei. PSD sustine, printr-un comunicat difuzat ieri, ca Romania pierde fonduri UE de peste 21 milioane de euro din cauza incompetent
Puternic contestat in interiorul coalitiei si in fruntea listei remaniabililor, Ene Dinga este acum si sub tirul opozitiei. PSD sustine, printr-un comunicat difuzat ieri, ca Romania pierde fonduri UE de peste 21 milioane de euro din cauza incompetentei ministrului Integrarii Europene, Ene Dinga, aratand ca aceasta situatie a fost cauzata de faptul ca firma de consultanta contractata de MIE a depasit termenele.
Potrivit comunicatului, ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga, a anuntat ca, din cauza unor probleme procedurale, mai multe proiecte atat de necesare dezvoltarii tarii nu vor mai putea finantate, anuntul fiind facut la recenta sedinta a Consiliului National pentru Dezvoltare Regionala, unde reprezentantii Administratiei locale din Romania au fost instiintati ca multe proiecte propuse de catre ei au pierdut finantarea. Este vorba despre punctele selectate initial in cadrul componentei de infrastructura a programului PHARE 2006, proiecte a caror valoare depaseste suma de 21 milioane de euro, precizeaza comunicatul.
Liviu Nicolae Dragnea, presedinte al Departamentului de Dezvoltare Regionala din PSD si presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, sustine ca in realitate aceasta situatie a fost generata de incapacitatea firmei de consultanta, contractata de Ministerul Integrarii Europene, de a intocmi in timp util documentele si tehnica pentru realizarea proiectelor. In acelasi timp, Ministerul Integrarii Europene este raspunzator pentru neurmarirea respectarii termenelor si clauzelor contractuale de catre firma de consultanta, crede Dragnea.
El considera ca este "un fapt de o gravitate fara precedent" in conditiile in care toate judetele tarii se confrunta cu probleme in acest domeniu, al infrastructurii. "Acest lucru denota incompetenta actualului Minister al Integrarii de a gestiona fondurile europene si vine intr-un moment in care din toate puterile si la toate nivelele, incercam sa convingem forurile europene ca stim si putem sa absorbim aceste fonduri", afirma Liviu Nicolae Dragnea.
De aceea, PSD lanseaza un semnal de alarma in ceea ce priveste prestatia actualului Guvern si solicita imperios tragerea la raspundere a persoanelor si institutiilor responsabile de acest esec. "Totodata, solicitam identificarea si alocarea imediata a resurselor financiare necesare realizarii acestor proiecte de infrastructura deosebit de importante pentru rezolvarea problemelor economico-sociale cu care se confrunta comunitatile ce au promovat aceste proiecte", se mai arata in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.