Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate (DGCCO) va functiona de la 1 septembrie a.c. dupa o noua structura.
La propunerea conducerii Politiei Romane, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a aprobat noile mod
Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate (DGCCO) va functiona de la 1 septembrie a.c. dupa o noua structura.
La propunerea conducerii Politiei Romane, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a aprobat noile modificari menite a asigura intarirea capacitatii de combatere a crimei organizate transfrontaliere.
Astfel, Directia va avea competente de lucru in domeniul macrocriminalitatii economico-financiare, precum si de anihilare a grupurilor criminale organizate.
La nivelul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice s-a infiintat o componenta de expertiza informatica, precum si compartimente de combatere a pirateriei software.
De asemenea, institutia va mai cuprinde compartimente specializate, care vor asigura suportul operational al activitatilor, iar la nivel regional si national vor exista structuri de analiza informatiilor.
La nivel teritorial, vor functiona 15 Brigazi si 27 de Servicii Judetene.
Activitatile operative se vor desfasura sub coordonarea Serviciilor Teritoriale ale Directiei de Combatere a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.