Aplicarea cotei unice de impozitare de catre tarile Europei de Est, printre care si Romania, incepe sa fie privita de catre occidentali ca o masura interesanta, care ar putea contribui la relansarea economiilor aflate in criza de solutii, sau a celor
Aplicarea cotei unice de impozitare de catre tarile Europei de Est, printre care si Romania, incepe sa fie privita de catre occidentali ca o masura interesanta, care ar putea contribui la relansarea economiilor aflate in criza de solutii, sau a celor in curs de dezvoltare.
Prima care a introdus masura cotei unice a fost Estonia, in urma cu zece ani de zile. Daca plafonul sau initial era de 26 la suta, acum se discuta o posibila reducere la 20 la suta, fapt ce ar garanta oarecum succesul sau. Exemplul Estoniei a fost urmat de Georgia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Serbia si Ucraina. In acest sens, premierul grec Kostas Karamanlis a anuntat o posibila introducere a cotei unice de 25 la suta, iar in Germania, Uniunea Crestin-Democrata face din plafonul de impozitare de 25 la suta principalul titlu al campaniei electorale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.