Obligatiunile emise de Rompetrol Rafinare pentru transformarea obligatiilor bugetare ale companiei existente la data de 30 septembrie 2003 vor fi tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, in termen de cinci zile de la data inregistrarii titlurilor
Obligatiunile emise de Rompetrol Rafinare pentru transformarea obligatiilor bugetare ale companiei existente la data de 30 septembrie 2003 vor fi tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, in termen de cinci zile de la data inregistrarii titlurilor la Comisia Nationala a Valorilor Mobliare (CNVM). Aceasta prevedere este continuta in regulamentul CNVM privind inregistrarea si admiterea la tranzactionare a obligatiunilor emise in temeiul Ordonantei de Urgenta a Guvernului 118/2003 privind masuri pentru reglementarea unor obligatii bugetare ale Rompetrol Rafinare Constanta. Regulamentul a fost aprobat de CNVM in data de 11 august si va intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.
Ordonanta 118/2003 a fost emisa de Guvern in octombrie 2003 si a stabilit stingerea datoriei istorice la buget a rafinariei Petromidia, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati, prin emiterea de obligatiuni cu maturitate de sapte ani.
Potrivit ordonantei, obligatiunile sunt nominative, dematerializate, transferabile, cu o valoare nominala de 25 euro, iar dobanda este egala cu rata EURIBOR pentru 12 luni, plus 1,5 la suta pe an.
Grupul Rompetrol a achitat, in luna septembrie a anului trecut, prima rata a dobanzii, in valoare de 918 miliarde de lei.
Compania va plati anual aproximativ 25 milioane de dolari pana in anul 2010. Rompetrol va putea opta pentru rascumpararea obligatiunilor inainte de scadenta, caz in care va plati dobanda acumulata pana la data rascumpararii. La optiunea emitentului, obligatiunile nerascumparate sunt convertibile la data scadentei, in actiuni ordinare. In termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a hotararii de Guvern emisa in aplicarea ordonantei, Rompetrol va depune la CNVM prospectul, pentru aprobare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.