Subiectele pe ordinea de zi ale sedintei Consiliului National al Coalitiei de azi vor fi numai Integrarea Europeana si problemele cauzate de inundatii, cele mai importante la ora actuala, si nu se va aborda chestiunea revocarii presedintilor celor do
Subiectele pe ordinea de zi ale sedintei Consiliului National al Coalitiei de azi vor fi numai Integrarea Europeana si problemele cauzate de inundatii, cele mai importante la ora actuala, si nu se va aborda chestiunea revocarii presedintilor celor doua Camere, sustine liderul PD, Emil Boc.
"Din nefericire, inundatiile acestea parca nu se mai opresc si trebuie sa gasim solutii financiare pentru ajutorarea tuturor persoanelor afectate de inundatii. Trebuie sa discutam implicatiile bugetare ale acestor ajutoare. Este vorba despre o decizie politica, pentru ca sunt implicatii bugetare imense care ating si deficitul bugetar ", a declarat presedintele PD, Emil Boc, intr-o conferinta de presa. El a adaugat ca pagubele inundatiilor sunt estimate la 40.000 de miliarde de lei vechi.
Boc a aratat ca se vor cauta solutii de mobilizare a Fondurilor SAPARD pentru refacerea zonelor calamitate, se va analiza stadiul activarii Fondului de solidaritate al Uniunii Europene, fiind luata in calcul inclusiv marirea deficitului bugetar.
Totodata, in paralel, se va analiza si problema defrisarilor sau a lucrarilor slab calitativ executate la diguri, ceea ce va atrage dupa sine luarea unor masuri drastice. "Trebuie luate masuri si impotriva celor care vor fi gasiti vinovati de defrisari si de nereguli la diguri sau poduri, pentru ca acestia sa plateasca material si penal", a mai spus presedintele PD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.