Ministerul Justitiei (MJ) sprijina politistii in legatura cu eficientizarea activitatii de urmarire penala in cazul persoanelor impotriva carora au fost emise mandate de arestare preventiva sau de executare a unor pedepse. Ministerul Justitiei a info
Ministerul Justitiei (MJ) sprijina politistii in legatura cu eficientizarea activitatii de urmarire penala in cazul persoanelor impotriva carora au fost emise mandate de arestare preventiva sau de executare a unor pedepse. Ministerul Justitiei a informat, ieri, ca a transmis deja propunerile de completare a cadrului legislativ referitoare la executarea mandatelor de arestare, inclusiv cea privind plata unei garantii financiare in anumite cazuri. De asemenea, pentru punerea in executare a unui mandat sau a unei hotarari judecatoresti, politistii au unda "verde" sa patrunda in domiciliul ori resedinta unei persoane. Potrivit prevederilor legale, decizia de luare a unor masuri preventive sau procedurale in cursul urmaririi penale sau a judecatii apartine numai procurorului ori judecatorului investit cu solutionarea cauzei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.