Ryna, in regia Ruxandrei Zenide, va participa in competitia de debuturi a Festivalului Filmului Lumii de la Montreal, care cuprinde in total 15 lung-metraje de fictiune din tari precum Italia, Danemarca, Vietnam, Franta, Canada si SUA si va avea loc
Ryna, in regia Ruxandrei Zenide, va participa in competitia de debuturi a Festivalului Filmului Lumii de la Montreal, care cuprinde in total 15 lung-metraje de fictiune din tari precum Italia, Danemarca, Vietnam, Franta, Canada si SUA si va avea loc intre 26 august si 5 septembrie, "Ryna", o co-productie romano-elvetiana, a avut premiera in primavara la TIFF-ul clujean, unde interpreta rolul principal, Dorotheea Petre, a obtinut si premiul pentru debut in filmul romanesc. Ea a castigat de curand si premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul "Marea Neagra". Premiata la mai multe festivaluri internationale pentru scurt-metrajele ei, Ruxandra Zenide si-a facut debutul in lung-metraj cu acest film al carui scenariu a fost distins in Elvetia si Cehia, inainte de a fi transpus pe pelicula.
Intr-o alta sectiune, necompetitiva, a festivalului, va fi prezentat si "Le domaine perdu", o co-productie Franta-Romania-Spania-Italia, in regia lui Raoul Ruiz. Filmul a fost turnat partial in tara noastra anul trecut, fiind cea de-a doua colaborare a regizorului cu producatorul roman Atlantis Film, dupa "Une place parmi les vivants".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.