Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare vor verifica vasele, intreprinderile si pietele en-gros implicate in comertul cu produse obtinute din pescuit, pentru a constata daca sunt indeplinite cerintele de autorizare si igiena, a decis Guv
Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare vor verifica vasele, intreprinderile si pietele en-gros implicate in comertul cu produse obtinute din pescuit, pentru a constata daca sunt indeplinite cerintele de autorizare si igiena, a decis Guvernul printr-o hotarare adoptata in sedinta de joi. Inspectiile vor viza toate vasele de pescuit care descarca produse specifice in porturile Romaniei sau ale statelor membre ale Uniunii Europene. Zonele din care se obtin produse gen "fructe de mare" vor fi monitorizate periodic din punct de vedere al calitatii molustelor, contaminantilor si toxinelor.
De asemenea, vor fi verificate si unitatile de carne sau lapte. In cazul produselor de carne proaspata, verificarile vor fi derulate de medici veterinari, care vor inspecta abatoarele si unitatile de transare a vanatului. Actul normativ mai prevede ca produsele de origine animala trebuie sa fie importate numai dintr-o tara terta sau o parte a unei tari terte ce apare pe o lista intocmita si actualizata in conformitate cu cerintele UE.
Hotararea de Guvern, care preia prevederile regulamentului 854/2004/CE privind controlul oficial al alimentelor de origine animala, va intra in vigoare la 1 octombrie 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.