Luminita Solcan a fost pusa sub acuzare de catre Procurorul Republicii, ieri, pentru crima cu premeditare. Autopsia si expertizele psihiatrice nu au adus nici un element care sa confirme tezele Luminitei sau sa o scoata din cauza. Diagnosticul pus de
Luminita Solcan a fost pusa sub acuzare de catre Procurorul Republicii, ieri, pentru crima cu premeditare. Autopsia si expertizele psihiatrice nu au adus nici un element care sa confirme tezele Luminitei sau sa o scoata din cauza. Diagnosticul pus de cei doi medici psihiatri care au examinat-o este "delir de tip paranoic cu alterarea discernamantului, dar fara abolirea acestuia". In ceea ce priveste explicatiile ei - ca nu a vrut sa il ucida pe Fratele Roger, ci doar sa ii atraga atentia asupra unui complot francmasonic, - autopsia a constatat ca cele doua lovituri de cutit "au fost date cu violenta si cel putin una cu intentia de a ucide". Procurorul Republicii, care a decis punerea ei sub acuzare, declara, ieri, ca toate elementele concorda pentru a sustine crima cu premeditare: anchetatorii au identificat magazinul din care Luminita a cumparat cutitul, iar vanzatorul isi aminteste ca a cerut un cutit "care sa taie bine".
Romanca a fost transferata, joi dupa-amiaza, la inchisoarea din Dijon, unde, dupa concluziile anchetei preliminare, a fost inchisa sub mandat de arest emis de judecator. Ea dispune de un avocat francez din oficiu (Maitre Eric Braillon, din Baroul din Macon), Ambasada Romana abtinandu-se sa intervina atata vreme cat nu a fost solicitata de catre acuzata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.