Noii investitori de la RAFO Onesti reprezinta interesele unui mare grup petrolier, cu interese majore in piata balcanica si spatiul ex-sovietic, fiind dispus la investirea unor sume importante in cea mai mare rafinarie din Romania. In discutiile cu r
Noii investitori de la RAFO Onesti reprezinta interesele unui mare grup petrolier, cu interese majore in piata balcanica si spatiul ex-sovietic, fiind dispus la investirea unor sume importante in cea mai mare rafinarie din Romania. In discutiile cu reprezentantii AVAS si ANAF noii proprietari ai RAFO si-au asumat cu prioritate plata datoriilor catre stat. "Noii proprietari ai RAFO au sustinut incheierea unei intelegeri rapide cu reprezentantii statului, intrucat toata lumea are de castigat dintr-o asemenea abordare. Statul roman primeste toti banii pe care RAFO ii datoreaza, mai mult, din activitatea rafinariei avand de castigat mii de miliarde lunar plus stabilitatea economica a unei regiuni. Daca ar fi mers pe varianta lichidarii, Statul roman ar fi primit un procent infim din ceea ce i se datora. Cred cu tarie ca RAFO este o afacere profitabila pentru toate partile, iar acest lucru cred ca l-am dovedit in ultimul an de activitate. La aceasta ora RAFO functioneaza la capacitate maxima, 8000 de tone de titei pe zi, ca urmare a contractului de procesare cu Expanet Trading Limited", a declarat Marin Anton, managerul general al RAFO Onesti. (M.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.