Aproape toti ofiterii de Politie Economica din Hunedoara erau in afaceri ilegale cu mafia fierului vechi
La un control intern, oamenii legii au fost prinsi ca au tinut in sertar mai multe dosare penale
Politistii au fost suspendati din

Aproape toti ofiterii de Politie Economica din Hunedoara erau in afaceri ilegale cu mafia fierului vechi
La un control intern, oamenii legii au fost prinsi ca au tinut in sertar mai multe dosare penale
Politistii au fost suspendati din functie si sunt cercetati de conducerea inspectoratului

Aproape toti angajatii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Hunedoara sunt cercetati penal pentru ca ar avea legaturi cu "mafia fierului vechi" din municipiu. Cazul a fost declinat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba, in urma unui control efectuat de inspectorat asupra stadiului cercetarilor in lucrarile penale de natura economica.
Sapte ofiteri si agenti hunedoreni de la Biroul economic sunt anchetati penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si favorizarea infractorului, se arata intr-un comunicat al inspectoratului.
Potrivit acestuia, subcomisarul Gabriel S. (seful Biroului de Investigare a Fraudelor), si subordonatii sai, agentul sef adjunct Ovidiu D., comisarul Doinel V., subcomisarul Claudiu D., subcomisarul Vasile M., agentul sef Rasvan B., agentul sef Daniel P., sunt acuzati ca au tergiversat dosare in care sunt anchetati administratori ai unor firme cu obiect de activitate de comercializare a fierului vechi. La inceputul lunii mai 2005, conducerea IJP Hunedoara a dispus efectuarea unui control intern asupra stadiului cercetarilor in dosarele penale de natura economica aflate la Biroul de Investigare a Fraudelor Hunedoara. Rezultatele au fost cel putin neplacute.
Controlul a stabilit ca anchetele nu s-au realizat cu operativitate, in cazul unora manifestandu-se chiar aspecte de tergiversare. Cercetarile au demonstrat ca, pe langa infractiunile administratorilor de firme implicate in afaceri cu fier vechi, au rezultat si elemente care conduceau spre o implicare a politistilor de la Economic.
In consecinta, 12 dosare in care sunt cercetati administratori de centre de colectare a fierului vechi care isi desfasoara activitatea pe teritoriul municipiului Hunedoara au fost preluate de noul colectiv de politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul inspectoratului, desemnati special pentru continuarea verificarilor.

Suspendati

In paralel, conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara a declansat, in regim de urgenta, procedura cercetarii administrative prealabile pentru a dispune masuri in consecinta fata de cei sapte politisti. Acestia au fost suspendati din functie si pusi la dispozitia sefului Politiei municipiului Hunedoara, care le va trasa alte sarcini. Seful inspectoratului, comisarul-sef Alexandru Draghici nu are de gand, insa, sa se opreasca aici. El si-a anuntat intentia de a verifica intreaga conducere a Politiei municipale, urmand ca, in functie de rezultatul anchetei sa ia masuri impotriva acestora, mergand pana la excluderea din Politie. "Nu putem tolera actele de indisciplina si coruptie in randul politistilor. Vom dispune masuri severe de combatere a acestui gen de fapte care aduc atingere imaginii institutiei, prestigiului politistului si, mai ales, a increderii pe care o au oamenii in institutia noastra", se mai arata in comunicat, cu precizarea ca actiunile fac parte din Planul de actiuni pentru implementarea strategiei de modernizare a Politiei Romane 2004 - 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.