Consiliul Concurentei a declansat o investigatie din oficiu privind analiza masurilor de sprijin financiar acordate peste limita maxima prevazuta de Regulamentul privind ajutorul de stat regional agentilor economici ce activeaza in zonele defavoriza
Consiliul Concurentei a declansat o investigatie din oficiu privind analiza masurilor de sprijin financiar acordate peste limita maxima prevazuta de Regulamentul privind ajutorul de stat regional agentilor economici ce activeaza in zonele defavorizate.
Potrivit unui comunicat de presa, decizia declansarii investigatiei a fost luata in urma concluziilor actiunilor de control efectuate de inspectorii de concurenta, in perioada martie-iunie, la 1848 de agenti economici ce activeaza in zonele defavorizate. Astfel, au fost identificati 32 de agenti economici la care s-au constatat depasiri ale ajutoarelor de stat de 50% din valoarea investitiei nou create, respectiv 65% in cazul IMM-urilor. Beneficiarii masurilor de sprijin care au depasit valoarea maxim admisa sunt IMM-uri din judetele Bacau, Bihor, Bistrita, Caras, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramures, Prahova, Suceava si Salaj. Masurile de sprijin acordate celor 32 de agenti economici constau in scutirea la plata impozitului pe profit. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.