Anchetatorii au descoperit conexiuni intre dosarele care-i privesc pe fostul director al Electrica SA, Silviu Boghiu, si omul de afaceri sirian Omar Hayssam. Acestia sustin ca ar exista indicii potrivit carora Boghiu ar fi abuzat de functie blocand e
Anchetatorii au descoperit conexiuni intre dosarele care-i privesc pe fostul director al Electrica SA, Silviu Boghiu, si omul de afaceri sirian Omar Hayssam. Acestia sustin ca ar exista indicii potrivit carora Boghiu ar fi abuzat de functie blocand executarea datornicilor, printre care se aflau si firme ale omului de afaceri. In rechizitoriul intocmit de Parchetul National Anticoruptie sunt mentionate dispozitiile pe care le-a dat Silviu Boghiu, in calitate de director general al Electrica SA, unor directori de filiale din tara.
De asemenea, din transcrierile convorbirilor telefonice a reiesit ca Boghiu a intervenit direct pentru SC Moldosin Vaslui SA, controlata de Omar Hayssam prin intermediul Manhattan Trading LTD Bucuresti. Asta pana in luna mai, cand societatea a fost preluata de asociatia salariatilor.
Procurorii sustin ca Boghiu i-ar fi cerut lui Traian Mazilu, director general al Electrica Moldova SA, sa nu deconecteze societatea de la energie electrica pentru ca "vine arabul si da banii, ca nu are acoperire cec" si, ulterior, ca fila cec "este problema celor de la Moldosin".
Acelasi document intocmit de procurori pe numele lui Boghiu contine si convorbirile acestuia cu directorii de filiale prin care le dadea ordine chiar si dupa ce nu se mai afla in functie.
Suse judiciare ne-au declarat ca procurorii cauta indicii, in tot trecutul lui Boghiu, pentru a gasi si legatura dintre Hayssam si Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Economiei, si el cercetat de procurorii Ministerului Public pentru implicare in fraudele Electrica Banat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.