Banca Centrala Europeana (BCE) se plaseaza pe a treia pozitie intr-un top al transparentei realizat de Reuters, dupa cea a Statelor Unite si cea a Marii Britanii si la egalitate cu Banca Japoniei. Rezultatele obtinute de la cei 30 de analisti intervi
Banca Centrala Europeana (BCE) se plaseaza pe a treia pozitie intr-un top al transparentei realizat de Reuters, dupa cea a Statelor Unite si cea a Marii Britanii si la egalitate cu Banca Japoniei. Rezultatele obtinute de la cei 30 de analisti intervievati au fost similare cu cele ale sondajului realizat in luna octombrie a anului trecut, care l-a plasat pe presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, pe al treilea loc. Dintre analistii intervievati, 25 au fost de parere ca reprezentantii bancilor centrale ar putea sa imbunatateasca transparenta institutiilor, publicand mai multe informatii din timpul intalnirilor lor. "Ar fi interesant sa vedem cum analizeaza situatia, ce argumente pro si contra identifica si modul in care dezbat situatia", a afirmat Ulf Torell, analist la Swedbank. Pe de alta parte, un studiu realizat de BCE arata ca institutia europeana este la fel de predictibila ca si banca centrala a Statelor Unite si cu mult peste cea a Marii Britanii. Unii analisti considera ca dezvaluirea prea multor infomatii ar fi in detrimentul BCE, asupra guvernatorilor putand fi exercitate presiuni pentru a actiona mai mult in interesul propriilor state.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.